Serkan Günes lär dig fotografera

Under sommaren kommer Serkan Günes genom Moa Grankvists penna bjuda på tips och tankar kring sitt fotograferande här på Utsidan. Första artikeln kommer redan imorgon fredag.

Av: Christer Lindh

Serkan Günes är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han är autodidakt och lärde sig således att fotografera genom att fotografera. Günes har förärats olika priser och utmärkelser - bland annat utsågs han till Årets naturfotograf 2009 av Naturvårdsverket med motiveringen att han besitter “mästarens förmåga att fånga skönheten i vardagliga landskap, liksom självklarheten i det exotiska”.

Serkan har gjort två böcker; ”Stockholm - Sjön, Skogen & Skärgården” (2009) och ”I huvudet på fotografen Serkan Günes” (2013). Moa Grankvist är Serkans sambo och ständiga penna. Hon har en bakgrund i en brokig skara branscher: barnomsorgen, sjöfarten och politiken. Numera författar hon Serkans alla texter, i smått och i stort. Tillsammans driver de Serkan Günes Photography.

Under sommaren kommer Serkan Günes genom Moa Grankvists penna bjuda på tips och tankar kring sitt fotograferande här på Utsidan. Första artikeln kommer redan i morgon. Håll till godo!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Norrskensentusiasten Carl Bergstrand ger sina bästa tips för att se och fota det färgstarka ljusfenomenet.
Det finns mycket att förundras över i naturen där växter, träd, moln med mera bildar både vackra mönster och monster tillsammans med vår fantasi. Nu ... 1 kommentar
Efter att nära 13 år förflutit sedan första besöket och flera år av inställda resor blev det äntligen av i somras! Målet med resan var att åter få ... 4 kommentarer
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.