Recept på smarriga kaffebars

Här är en god energikaka med kaffesmak kanske något att göra till helgens utflykter. Receptet kommer från Friluftsmeny där det finns flera goda recept på energikakor.

Av: ulindh

Kaffebars (bakad)

INGREDIENSER – 10 bitar
1 dl hela hasselnötter
2 dl havregryn
0,5 tsk vaniljpulver
2-3 tsk frystorkat kaffe (pulverkaffe)
1 krm salt
*
0,5 dl ljus sirap
2 msk vatten
0,5 dl råsocker

- Sätt ugnen på 175 grader

- Blanda de torra ingredienserna i en skål

- Koka upp sirap, socker och vatten, låt koka i ett par minuter

- Blanda ner den kokta lagen med de torra ingredienserna

- Lägg i en form (ca 10x20 cm), pressa med något platt

- Baka i 20 minuter

- Svalna och skär i bitar

- Klart!

Läs mer om och hitta fler recept på energikakor här på Friluftsmeny.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-02-17 11:11   Tord Hoppe
Bakade tillsammans med barnen, kul aktivitet. Nästa gång kommer jag låta havregrynen få mer tid innan gräddning för att suga i sig sockerlagen.
 
2017-02-18 19:32   ekis
Hmm, frystorkat kaffe, går det? ;

Blir nog till att provbaka snart - vanliga Runekakor är standardvara här.

/Andreas
 

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...