Matvetegryta med stekta kikärtor (2 hungriga personer)

Av: Swedish Berman

En annorlunda rätt som är kalasgod. Frebaco, som tillverkade matvete, har tyvärr slutat med detta och det kan vara mycket svårt att få tag i det. Kan ersättas med ris.

Med färska ingredienser
1,5 dl kikärtor
2,5 dl matvete
1 banan
1 äpple
1 gul lök
lite svamp
smör eller margarin
salt
peppar
ev. curry
Lägg kikärtorna i blöt minst fem timmar (t.ex. på morgonen om de skall användas på kvällen). Koka dem sedan i 5-10 minuter. Stek dem till slut gyllenbruna i smör, salt, peppar och eventuellt lite curry. Häll matvete i 6 dl kallt vatten. Koka upp och låt koka i 10 minuter. Pytsa i banan, äpple, lök och svamp (allt i småbitar) och låt koka i ytterligare 5 minuter. Servera kikärtorna till.

Med torkade ingredienser
1,5 dl kikärtor
2,5 dl matvete
1 torkad banan
1 torkat äpple
1 torkad gul lök
lite torkad svamp
smör eller margarin
salt
peppar
ev. curry
Lägg kikärtorna i blöt minst fem timmar (t.ex. på morgonen om de skall användas på kvällen). Koka dem sedan i 5-10 minuter. Stek dem till slut gyllenbruna i smör, salt, peppar och eventuellt lite curry. Häll matvete, banan, äpple, lök och svamp i 7 dl kallt vatten. Koka upp och låt koka i c:a 15 minuter. Servera kikärtorna till
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.