Indisk afton

Av: Topi

Lite jobb hemma men så lättlagat på turen, en riktig smakbomb som värmer gott den femte dagen.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

Torkat lamm 100 gr
Torkad svamp 20 gr
Torkad lök 20 gr
Torkad paprika 20 gr
Torkad tomat 50 gr
Indisk currypasta 1 msk
Kokosmjölkspulver
Maizena 1/2 msk
Ris och ev papadum

Marinad:
Kinesisk soja 1 dl
Worchestersås 2 msk
Chillisås 1 msk
Vitvinsvinäger 2 msk
Gul lök 4 msk
Vitlök 1 msk
Färsk ingefära 2 msk
Lagerblad 3 st
Kanelstång 2 st
Kardemumma, stött 1 msk
Spiskummin 1 msk
Kryddnejlika ½ msk
Salt, grovt 1 msk
Svartpeppar, stött ½ msk

Gör så här:

250 gr lammfilé i marinad* i kylen 3 dagar.
Torka av och stödfrys 3 timmar
Skär tunna skivor mot fibrerna
In i ugn på bakblåtspapper 50 grader över natten

Svamp, lök och paprika skäres tunt och lägges på plåt
Tomater skäres lite tjockare skivor och lägges på plåt
Dessa tre plåtar ställs in samtidigt, tomatenplåten överst. 50 grader över natten

Ute på turen:
Koka upp ris och dra undan
Koka det torkade köttet med torkade grönsaker och svamp
i vatten, låt det puttra i 15 minuter.
Stek det kokta köttet i olja
Värm upp grönsaksvattnet, rör i kokosmjölkpulver och red av med maizena. Montera rätten.

Om man lyckas få med sig papadum som inte krossats så stek på några sådana till.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2016-01-16 21:37   eric_tornblad
Mmmmmm! Låter gott!
 

Fler recept


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.