Cousotto

Av: Kajkan

En variant på risotto som passar bra för lite snabbare tillagning.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

2 dl - Couscous.
1 st - Grönsaksbuljong.
1/2 - Torkad Lök alt. Rostad lök.
2 dl - Torkad svamp (champinjon eller trattkantarell).
1/2 burk - Torkade Kidneybönor.
8 st - Torkade Sockerärtor.
4 st - Torkad Sparris.
1/3 dl - Riven Parmesanost.
Salt och Svartpeppar.

Mängder och grönsaker kan anpassas efter vad man tycker om, tex paprika och soltorkad tomat.

Gör så här:

Förberedelser: Torka alla ingredienser förutom couscousen och parmesanosten.

Förvara couscousen separat, övriga ingredienser kan blandas ihop direkt.

Tillagning. Blötlägg de torkade ingredienserna i vatten ~30 minuter innan tillagningen. Koka upp och tillsätt couscousen i röran, stäng av värmen och låt couscousen svälla ett par minuter.

Njut!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...