Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Följ ditt standard recept på havregrynsgröt. Jag brukar köra 1 del gryn och 2 delar vatten + lite salt.
Tag sedan Ekströms blåbärssoppa och \\\"läs baklänges\\\" på receptet. Har du två dl. gryn och 4 dl. vatten kollar du hur mycket blåbärspulver som går åt till 4 dl. vatten och tillsätter blandningen från början av uppkoket. På detta sätt slipper du släpa med dig sylt eller annat på turen att ha i gröten.
Vill du göra gröten lite allsidigare ersätter du hälften av havregrynen med rågflingor så får du en bättre mix av olika energisorter så att du står dig längre på gröten innan du blir hungrig.
Betyg: 4 Fungerar, men inte till våra barn som vägrade äta den konstiga gröten. Blev till att sortera ut havregrynden igen innan gröten kunde kokas. Tog väl nästan 2 timmar extra första morronen på fjällturen.
Gjorde denna gröt på senaste fjällturen, blandade gryn, pulver och vatten på måfå tills det att jag fick en bra konsistens. Resultatet blev mycket bra måste jag säga, smakade gott och en stadig frukost som man står sig länge på. Visst hade det varit gott med lite mjölk till, kanske skulle funka att blande i lite mjölkpulver?
Tack för ett kanontips :)
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
3 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...