Matlagningskurs med forntida tekniker
2015-06-14 08:30 - 15:30
Plats: Borås, Sweden
Elden har använts som huvudsaklig värmekälla för matlagning i tusentals år. Att tillaga maten istället för att äta den rå gör den mer aptitlig samtidigt som skadliga bakterier och organismer dör av värmen. I vardagslivet kan du efter kursen överraska dina vänner med ett par mer ovanliga metoder att laga mat än på grillen.
Kursen hålls utomhus under så primitiva former som vädret medger, inga bänkar, stolar eller bord kommer att användas. Redskapen kommer att vara så enkla som möjligt och vissa redskap kommer du själv att få tillverka.
Till vår hjälp när det gäller matlagningen kommer Christoffer, som är kökschef på restaurang ”Kungstorget” i Göteborg att medverka.
Primitiv matlagning en del av överlevnadskunskaperna
Christoffer råsteker grönsaker
Vill du uppleva en dag i skogen där du i små grupper tillsammans med andra får lära dig att använda elden och olika metoder för att tillaga en trerätters middag, är det här kursen för dig!
överlevnadskurs
Redskap för att lyfta heta stenar
I kursen ingår:
•Hur du gör en eldstad samt eldar för att laga mat
•Forntida matlagningsmetoden ”Kokgrop”
•Att steka och koka över öppen eld
•Att använda glöden och vilda växtmaterial för att tillaga mat
•En trerätters måltid med alkoholfri måltidsdryck
•Samtal om uteliv, klädsel, elden och annat kommer bli ett naturligt inslag
Datum och tid: 2015-06-14, kl 08:30-15:30
För mer info se: www.allinnature.se