Paddlarträff Gryts skärgård

2011-08-19

Plats: Gryts skärgård, Stora Skällö

Hej paddlarvänner!

Vi vill åter igen bjuda in Dig till en opretentiös paddelträff i Gryts skärgård 19-21/8, i år på Stora Skällö.

Förra året blev vi 20-30 paddlare från olika håll som träffades och hade det mycket trevligt. Vi hoppas att vi blir minst lika många i år!

Träffen går i samma anda som Rävholmsträffen, dvs. paddlare träffas en helg för att umgås, lära känna nya människor med samma intresse och bara ha det trevligt. Det finns inget program, utan det står var och en fritt att hitta på arrangemang under helgen om man så önskar.

Vi rekommenderar varmt att paddla runt i Gryt & St Anna's underbara skärgård under helgen. Alldeles runt hörnet ligger Grönsö's slåtteräng. Harstenas idylliska fiskeläger ligger 5 km
bort, där kan man bla. titta på de sällsynta röda näckrosorna, köpa nybakat bröd, en glass eller lite rökt fisk. På lite längre avstånd finns t.ex. den karakteristiska fyren Häradsskär (9 km), eller röset Kupa Klint (13 km). För den som vill sola och bada så finns det en strand precis vid tältplatsen och även fina badklippor ute på udden. St Skällö sitter ihop med Kråkmarö dit det är en promenad på 2 km. Kråkmarö har varit bebott ända sedan 1540-talet.

För att inte stöta oss med bofasta och sommargäster på ön tar vi för givet att ni precis som vanligt håller snyggt och rent och tar hand om ert skräp. För att slippa en söndergrävd skog vid ön's lokala badplats/strand vill vi helst att ni använder torrtoan som finns 10 minuters promenad bort. Karta som beskriver vägen dit kommer att finnas på plats.

Lägerplatsen ligger på St Skällös södra spets (N 58º 13.133', E 016º 56.712'. Vi tältar på en stor gräsbevuxen tall-äng med gott om tältplatser.

Väl mött 19-21 Augusti, och håll paddeln våt!

Jonas Bergvall, Johan Hellström, Magnus Kviele



Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.