Katrineholms Stadslopp

2016-05-13 19:00 - 22:00

Plats: Backavallen Katrineholm

Nu är det premiär för Katrineholms Stadslopp – Ett lopp för alla. Ett lopp på 6,53km både för motionärer/elitidrottare som springer eller rullar i rullstol. Tävlingsstart är fredag den 13 maj och är en springande eller rullande höjdpunkt under Idrotts- och Kulturfestivalen. Start och mål kommer att vara på Backavallen i Katrineholm.

Katrineholm Stadslopp arrangeras av Katrineholm Bandy tillsammans med Sörmlandsidrotten och Parasport Sörmland.

Sträckan är 6,53 kilometer (med reservation för uppdatering).
Gå in under fliken anmälan och se vilken klass som passar just dig. Du kan anmäla individuellt eller förening/ företag. Klasserna är springare eller rullare. Samla ihop jobbarkompisar, grannar eller vilka du vill och anmäl ett lag till ett av årets festligaste race.

Anmälningsavgiften i år är baserat på Katrineholms ålder och då Katrineholm fyller 99 år i år är priset därför 99kr/löpare. För detta pris krävs en liten digital insats från dig.

Ordinarie pris är annars: 249kr/löpare. Läs mer om anmälningsavgiften nedan.

Utmana grannen, jobbarkompisen eller dig själv. Du gör också en god gärning när du anmäler dig eftersom en del av den startavgift du betalar går till en förening som gör något riktigt bra i vårt samhälle.

Stadsloppet kommer att vara ett lopp för alla och därför har vi även sett till att samverka med Sörmlandsidrotten som representerar över 70 idrotter och Parasport Sörmland som representerar samverkan med Idrottare med olika funktionsnedsättningar. Banan är därför även utformad så att det ska passa idrottare med rörelsehinder och på så sätt även manuell rullstol. På detta sätt skall alla ha samma möjlighet att vara med, oavsett om du springer eller rullar manuell rullstol.

Huvudloppet: 6,53 km: Fredagen den 13 maj start klockan 19.00 på Backavallens friidrottsarena. Uppvärmning med World Class från kl 18:40.

Nummerlappar: Nummerlappar för huvudloppet hämtas på plats i Backavallen den 13 maj från kl 16:00-18:00. Vid nummerlappsutdelningen går det bra att anmäla sig och betala anmälningsavgiften på plats (kontant/swish).

Parkering: Gratis vid Backavallen cirka 100 meter från start- och målområdet. Varför inte cykla, rulla, springa eller gå som uppvärmning.

Omklädning: Kom gärna ombytta. Det kommer att finnas möjlighet till omklädnad och dusch under läktaren i direkt anslutning till start- och målområdet.

Uppvärmning: World Class Katrineholm har hand om uppvärmningen för både klasskampen och huvudloppet.

Start: Katrineholms Stadslopp 6,53 kilometer: Klockan 19.00 på Backavallen.

Bana: 6,53 kilometer genom vackra miljöer. Se bankartan för mer detaljerad information.

Kontrollmätning: Banan är 6,53km, kontrollmätning kommer att utföras av Katrineholm Bandy innan loppet och exakt banlängd kommer presenteras på hemsidan innan loppstart.

Vätska: Vid start- och målområdet samt vid Djulö allé området.

Priser: Katrineholms Stadslopp kommer att ha fina priser till vinnarna för bästa springare Dam/Herr, bästa rullare Dam/Herr, bästa företag samt bästa förening. Både elitlöparna och motionärer kommer att få del av andra fina priser. Se mer detaljer under fliken Prisbordet i startmenyn.

Prisutdelning: Elitlöparna, totalt fyra främsta, springare Dam/Herr & Rullare Dam/Herr, 6,53 km, får sina prischeckar med start cirka 20:00.

Tidtagning: Katrineholm Bandy ser till att du får rätt tid i mål.

Resultat: Kommer att finnas via länk på loppets hemsida efter målgång.

Upplysningar: Se kontaktinfo.

Deltagande i Stadsloppet sker på egen risk!


Info:
http://katrineholmsstadslopp.se/


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.