Bloggar > 150mil promenad till Kiruna > Planneringsfas:...

150mil promenad till Kiruna

En vansinnesfärd. Ett mål. En kvinna.Minimal budget och nomad. Med hjälp av omvärlden kommer jag nå målet. Tid är irrilevant, förhoppningsvis hinner inte snön smälta.

Planneringsfas: Höga Kusten Winter Classic 2017

Nuläget

Som det ser ut så verkar det blir svårt att få ihop allt som behövs (smakar det så kostar det) för den långa vandring, vilket suger.
Det som väger tyngst är ha medel för inköp (pulka, modd av pulka, nya skor, torrmat,snöskor, ev bättre tåliga byxor som passar ) av en del nödvändiga saker INNAN det blir för sent på året.
Efter att ha observerat vädret (från håll) i norra Sverige senaste två åren, så kan jag konstatera att avresa senare än Mars är inte aktuellt.

Tidsintervall för avresa 

Avresa efter Mars, kring April innebär då att jag troligast är runt Örnsköldsvik vid Maj/juni och redan här är det för sent om jag ska vara i Kiruna (och eventuellt mer norrut) under vintern.
Vår/Sommar vandring är inget som lockar. Alls.
Bara tanken på midsommarsol får min själ att sörja.
Ska det bli vandring, ska det vara kallt och mer åt det mörkare hållet.

Så för det ska passa mina önskemål, behov och för att det ska vara roligt, så blir det tidigaste avresa i sen Augusti men inte senare än Februari.

Problem och lösning

Vad gör man åt läget då?
Rulla tummarna går ju inte, så jag fortsätter att förberedda i hopp att jag kan ändå fara vid Februari, men det är optimistiskt.
Realistiskt, krävs att jag vinner på lotto...

En lösning och en tröst, en rätt så nyttig tröst, är att investera i deltagande av Höga Kusten Winter Classic 2017.

HÖGA KUSTEN WINTER CLASSIC from FriluftsByn on Vimeo.


Då får jag en rejällt försmak av snöskovandring, under snöiga och kontrollerade förhållande, med andra nybörjare och erfarna, med guider samt chansen att träffa eventuella sponsorer (ey, det är bra att vara optimist, ok? :)

Rent praktiskt kostar ju HKWC en slant det med, å andra sidan, så är det en säkerhetsinvestering och förhoppningsvis gör mig till en mindre idiot när jag ska ge mig på långvandringen.
Erfarenhet är bra för hälsan.

Tar jag mig till HKWC så är avresa under våren helt kört.
Och både Kiruna trippen samt besöket till Nordkap blir uppskjutet ytterligare än gång till (det tär i själen).
Jag vill dock inte ta några idiotiska risker.

Vänner och bekanta peppar för HKWC och just nu håller jag på kollar genom budgeten.
Först om någon veckan eller efter Jul som jag vet hundra hur det blir. Förhoppningsvis är det inte för sent för anmäla sig om det blir det.

Tills dess, på återseende!

//Cat

PS!Hur som haver så KOMMER resan till Kirana ATT BLI AV under 2017 (om inget annat kommer den börja under 2017).

Inlagt 2016-12-13 17:30 | Läst 1582 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Arkiv

Kategorier

Så där ja, ville bara försöka få ut ett första inlägg. Är fortfarande i planeringsfasen. Det är bostads som ska överlämnas, det är kompletering av utrustning samt testande av det, pengar som ska sparas, rutter som ska planeras. Mycket som ska klasha. Tack för all stöd <3 Jag återkommer med mer info successivt.