Sommaren 2007 upptäckte vi vandringens möjligheter och omöjligheter. Det var i Alpbach, Österrike. Nu vandrar vi i Skåne.

Jag och min fru började vandra sommaren -07 i Österrike (Alpbach). Vi fann oss vandra timme efter timme, outtröttliga på leder som förde oss högre upp och med vyer som är oförglömliga. Till vardags tar vi oss runt på vandringar runt om i Skåne. Det är en märklig känsla detta, att vid mitten av livet upptäcka ett helt nytt liv!

Användarnamn: skriver

Intressen: Vandring, Litteratur, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Nu säljer vi bilen!!!

Nu säljer vi bilen! Efter att ha flyttat till Malmö inser vi att behovet av bil är minimalt. Vi hakar inte på ”Gröna vågen” eftersom vi har flyttat in till staden, men vi gör gärna ”Gröna vägen” och satsar på cykel och kollektivtrafik. Dock: bilen har tidigare fört oss ut på vandringsleder runt om i Skåne. Hur gör vi nu? Är det någon som har bra tips på vandringar som utgår från kollektivtrafiknätet eller på cykelavstånd från Malmö? Skriv gärna en kommentar!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2012-05-20 20:06   seobserver
Buss och tåg, ibland med kombination cykel fungerar utmärkt.
go tur
 
2012-05-21 12:30   Thomas Traneving
Cykla ut till Bokskogen. Fin cykelväg hela vägen ut. Det var obligatoriskt, årligt återkommande, pina när jag i min barndom gick i skolan på Videdal :)
Ta tåget med cykel. Pågatågen är cykelvänliga :)
/H
 
Svar 2012-05-21 20:17   skriver
Bokskogen är underbar! Tack för tipsen!
 
2012-05-21 18:38   greenjuice
Här i Skåne fungerar Skånetrafiken ganska bra. Skaffa en bok "Tågburna för rundvandringar" av Karin Hoffman. Bär lätt & vandra på Skåneleden, så skaffa kartor! Det finns markerat på kartorna om närmaste busshållplatser. Man kan även ta med sig cykel på pågatåg men se till att kolla innan påstigning eftersom man bör undvika rusningstider. En sak är också bra, det finns bilpooler i Malmö. Så ibland kan man ändå behöva ha bil, så boka en dag eller en helg med bil och gör en skånsk safari.
 
Svar 2012-05-21 20:14   skriver
Nu är boken beställd och den 15:e släpps Sommarkortet till Skånetrafiken. Karin Hoffmans böcker med rundvandringar är underbara, vi har några sedan tidigare. Tack för tipset om Bilpooler - tål att tänkas på!
 
2012-05-23 11:46   Thomas Traneving
Kom precis på. Visst måste det väl gå att ta sig med buss till Frostavallen?
Här finns det mängder med vandringsleder. Hit åkte jag nästan varje helg med mina föräldrar när jag var liten.
Har skrivit om Frostavallen på vår hemsida:
http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=782

Eller varför inte ta bussen till Smedstorp och vandra Gårdlösaleden. 12 km.
http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=695
/H
 

Läs mer i bloggen

Midsommardag!

Det var inte alla som var pigga i morse – midsommardagens morgon! Men vi var vakna och tog Öresundståget från Malmö 8.02 till Helsingborg. Därefter korsade vi sundet och anträdde vår midsommardagsvandring vid Kronborgs slott. Vi följde som vanligt Karin Hoffmans förslag på rundvandringar och hamnade så småningom vid Hammarmöllehus och de underbart vackra dammarna i Själlands bokskogar. Det hela slutade vid färjestationen efter 1,7 danska mil med trötta ben men pigga sinnen!

Nya steg

Gott nytt vandringsår alla vandrare!!!!

Lindesjön runt

Siktdjupet må vara endast någon decimeter i Lindesjön, men den är förmodligen en av Sveriges vackraste sjöar. Lindesberg. Arne Johnssons poetiska inmutning och hemvist. De första skälvande semesterdagarna drabbar oss så som bara de första semesterdagarna av fyra veckors ledighet kan drabba! Och vi vaknar tidigt. Redan klockan sju är vi ute vid sjön och vandrar den milslånga leden. I hjärtat av Bergslagen!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.