Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Vikingavandring längs med Låssaleden

Av en slump ramlade vi över en karta av något som känns som en bortglömd led – nämligen Låssaleden, 13 km. Den 7 maj 2011 vandrade vi Låssaleden vid Bro utanför Stockholm.

Vi parkerade vid P-platsen som ligger norr om Säbyholm Naturbruksskola (efter Låssa Kyrka). Vid parkeringen finns dass och information om leden. Här fick vi första indikationen på att leden är bortglömd (om man kan säga så). Det verkar i alla fall som om kommunen en gång anlagt leden men sedan helt glömt bort att underhålla den. Dörrarna till dassen var borta och informationstavlan stod på sniskan. Några kartor fanns inte i informationslådan osv.

Vandringar genom Sigtunas Naturreservat

Under våren har vi fortsatt vårt projekt att samla naturreservat. Nu har vi besökt samtliga Sigtuna Kommuns Naturreservat. Några lite större, några mindre och några pytte, pytte små. Några har varit mycket väl ordnade med bänkar, bord och leder. Andra har vi verkligen fått leta efter eftersom det varit omarkerade och saknat parkeringar.

Den här inventeringen har tagit ett par helger och timmar i anspråk men varit precis lagom långa när dagarna fortfarande varit lite för korta för att bege sig ut på längre turer.

Vad gör man när man inte bloggar????

Eftersom vi har haft lite bloggtorka här på sista tiden så tänkte jag förklara varför.

Thomas har under det sista året, tillsammans med 5 vänner, startat ett nytt företag som tar väldigt mycket tid. Roligt, kreativt, spännande ja superlativen kan göras många.

Vårtur på Fysingens is

Det är väl inte många som är sugna på snö och skidåkning längre men om man ligger efter med bloggandet så gör man........

Det är ju inte så många veckor sedan som det faktiskt låg is och snö kvar på marken. Här i Stockholm föll det faktiskt lite snö/hagel i förra veckan. Idag skiner solen och det är över 20 grader varmt. Tänk vad fort man glömmer kylan och hur kallt det kan vara på vintern.

Vart ska man vandra eller paddla i sommar??

Just nu är det är många som ställer frågor till oss inför sommarens vandringar och paddlingar.

Vi har en sida där vi svarar på frågor och den är nu  uppdaterad med bra tips inför sommarens vandringar i alperna.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.