Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Havskajak Drevviken - Havet T/R

Lördagen den 22/5 2010 paddlade havskajak Drevviken, genom en mängd små sjöar och åar och vidare ut i havet (och hela turen tbx igen). En sträcka på ca. 2,3 mil. 

Vi parkerade bilen vid Kumlabadet i Tyresö. Rätt snart kom vi in i vackra och magiska Gudöån. Här kan man hyra kanoter och kajaker (sök på eniro eller hitta). 

Efter en liten stunds paddling var vi så inne i Långsjön. Här lagade vi till vår lunch på halvön som sticker ut strax innan Solön. Här ligger det ett gammalt skyttevärn som gör udden till en mycket lämplig rastplats. 



Efter lunchen bar det så av mot Gammelströmmen som bjöd på lite rolig paddling och fors. Nja, inte så värst strid men det blev lite fart i alla fall. 

I Lillsjön passerade vi ett par killar som fiskade. Bron över sjön är populär bland fiskare och på vägen tillbaka var det ett par äldre män som stod där. 

Så var vi ute i Tyresö-Flaten. Här var det fler fiskare som höll till längs med klipporna. Vi rundade Bullerholmen och det var dags för dagens första lyft. Lyftet var ca. 100 meter förbi strömmen där man kan få se strömmstare. Hjul är bra att ha med vid denna turen. 

Ösregn på Bergslagsleden, Etapp 14 (Bäckelid - Svartå Herrgård)

Fredagen den 14 maj 2010 vandrade vi, tillsammans med Thomas föräldrar Sture och Britt, halva etapp 14 på Bergslagsleden.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.