Att skärgården enbart är värd att besöka på sommaren när solen skiner är det många som tror, men jag tänkte att jag skulle försöka visa att skärgården är underbar och vacker året om, oavsett om det är stiltje eller om det blåser storm. Det bästa av allt är att ALLA är välkomna till Skärgården!

Jag bor på Hasselö i Tjust Skärgård där vi har en rad olika verksamhet. Vi driver en skärgårdsbåt som trafikerar Loftahammar - Hasselö och på Hasselö har jag kajakuthyrning och sportfiske.

Jag gillar att paddla och det är underbart att ha hela skårgården runt hörnet när man är sugen på en tur.

Jag arbetar för att fler ska ta sig ut i skärgården och upptäcka hur vacker den är.


visited 62 states (27.5%)
Create your own visited map of The World or Best time to visit Japan

Användarnamn: Rindmyr

Intressen: Dykning, Fiske, Vandring, Navigering, Mountainbike, Paddling, Foto

Mer på profilsidan


Båtåka och reviderade planer....

Så var det Augusti och man sitter fortfarande ombord på M/S Tjust och M/S Loftahammar. Det är nästan som att det vore lämpligt att bygga en skepparhytt ombord så kunde man stannat ombord hela sommaren.

Långpaddlingen till Karlshamn ser ut att behöva revideras, erbjudande om att åka och tjäna lite pengar har dykt upp och för dagen så åker jag troligtvis över till USA och jobbar tre veckor i mitten av september.

Mycket jobb nu, men slappnar av med att planera en långpaddling!

Nu är sommaren här, även om SMHI gör allt de kan för att det inte ska verka så. SV 14-17 på torsdag.... Vem f_n vill ut och åka båt då?? Jag förvisso, men då ska det vara en mindre och mycket snabbare båt som man kan hoppa med i vågorna.

Skärgårdstrafiken går bra, och vår nya båt M/S Tjust kör så det ryker, bokstavligt talat. I allt detta stress så tänker jag att snart kommer ju ändå slutet av augusti, och min möjlighet till att slappna av. I år blir det en långpaddling från Hasselö och hem till Karlshamn är det tänkt, ca. 300 km. Då blir det att stänga av mobilen, packa ner några böcker och bara slappna av. Jag måste bara köpa ett nytt liggunderlag, tänkte mig ett sådant där som är fyllt med dun, så man sover gott också. Hoppas de är bra!

Postbojen vid Tellus Origo @ 11:00 CET, N/S 00 00,0 W/E 000 00,0

Idag var har vi passerat världens nollpunkt!! Jag undrar när detta kommer att hända nästa gång, kanske aldrig!

Klockan 11:00 svensk tid befann vi oss på latitud N/S 00 00,0 och Longitud W/E 000 00,0.

Det hände aldrig igår! Ska det hända idag tro?

Nu är det två veckor sedan kontraktet blev uppsagt av klienten, men vi ligger fortfarande kvar utanför Kongofloden och väntar på att bli utklarerade som det heter. Det ska alltså komma en helikopter och landa ombord med ett antal gubbar som ska stämpla lite papper, ta emot lite "presenter" och sedan åka tillbaka till Soyo för att faxa ett papper till Luanda som säger att vi får lämna Angolas vatten....

Detta hände aldrig igår, heller!!!

Att byta sydatlanten mot Tjust skärgård och Banana Radio mot Rix FM...

Under alla mina år till sjöss, som bara blir fler och fler, vilket i sin tur betyder att jag antagligen bara blir äldre och äldre.... Shit! Det var ingen som sa till mig när jag var liten att det skulle gå så här fort, för då hade jag antagligen suttit hemma och lekt med Lego några år till.

Hur som helst, under alla mina år till sjöss så har jag inte kunnat låta bli att irritera mig på de som spelar musik på VHF radion på nätterna, eller skriker "filipino monkey" och "Banana Radio". Nu verkar det i alla falla som jag har fått en liten förklaring till varför de gör så här över hela världen. De har varit i demokatiska republiken Kongo och i Kongoflodens mynning. Här ligger Banana Creak och Banana Pilot!!

Sida: 1 2 3 4 5 6 7 Nästa Sista 

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...