Vi har flyttat ut i skogen. What could possibly go wrong?

Grundare av Utsidan. Rätt normal frilufsare, gillar skogen, fjället, öknen och bergen. Flugfiske, vandring, paddling och cykling. Har kommit av mig med klättringen, men en dag är det kanske dags att återuppta det också.

Användarnamn: clindh

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Speleologi, Resor

Mer på profilsidan


Smyglansering av Turer

Jag snickrar just nu på ett par nya Utsidan-funktioner, "Turer" och "Färdspår". Det är inte dags att slå på stora trumman än, men med ett lite blogginlägg kanske man får en lagom liten skara som vågar testa...

Turer

"Turer" är ett sammanhållande begrepp för att samla ihop allt som rör en resa, tur, färd eller utflykt man gjort. Man registrerar en tur man gjort med rubrik, beskrivning och tidpunkt och kan sedan koppla färdrapporter, blogginlägg, bilder, hela album, färdspår, platser och annat till turen. Det går att lista andra medlemmars turer, söka, se senaste etc.

image

Färdspår

Nytt är också "Färdspår", där man kan ladda upp färdspår från sin GPS och visa på kartan. Också detta är i sin linda, det funkar fint med de spår jag testat att ladda upp men det vore intressant om några andra testade också - även om GPX skall vara en standard kan det nog skilja en del i färdspår från olika GPS:er.

Planen är att man även skall kunna rita ut en rutt på kartan om man inte har ett färdigt färdspår, men den funktionen är inte klar än.

image

Så med detta sagt lättar jag på förlåten till....

Betaversion av Turer

Betaversion av Färdspår

För felrapportering är jag tacksam om ni använder felrapportforumet. Har ni förbättringsförslag och dylikt, skriv gärna i forumet för funktionsförslag. Glada tillrop eller sura miner kan ni däremot skriva som bloggkommentar :-)

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-01-31 20:42   Morlandascout
Såg detta för några dagar sedan när jag var inne på kartan. Blev lite nyfiken vad det va för något. Jag ser ytterliggare ett stort område för detta och det är att kunna markera vandringsleder som är en av mina passioner.
 
2008-02-04 10:51   Håkan Friberg
Just nu når man dessa via artikel på startsidan eller här via din blogg. Förutsätter att de kommer att finnas i "flikraden" överst på startsidan?
Kan bli intressanta funktioner om många nappar.
 
2008-02-04 12:07   Christer Lindh
Jo det skall in i menyn på något sätt när den börjar bli färdig. Det börjar bli trångt, så det får bli något "omtänk" runt det.
 
2008-02-24 22:19   ulf S
hej christer, jag har lagt in en del spår och det funkar fint
på en del av de filer jag har så finns mer än ett spår och då knyter ditt program ihop dem till ett. det ser lite lustigt ut men de flesta hajar nog
jag och någon till har skickat tracks av misstag och tyvärr så accepterar sidan det och visar endast en stor skala över platsen. bättre vore om kartmotorn könner av att det inte är ett spår och refuserar formatet direkt. men du jobbar ju på tracks också så det kommer kanske. Kul i alla fall att du drog igång detta, hoppas Utsidan har lättare att hitta ut till publiken. Ulf svedberg
 

Läs mer i bloggen

Separationsångest i 127 timmar

År 2003 nåddes vi av den otroliga historien om Aron Ralston som, efter att ha fått armen fastlåst av en stor sten i en smal slot canyon i Utah, till slut kapade av den med en slö fickkniv, firade sig ner för en klippa och vandrade ut mot sin räddning.

Det var en historia som verkligen tog fart på Internet och diskuterades överallt. Osannolikt och imponerande, en given "snackis" i flera veckor. En hel del var också som vanligt snabba att döma - "är man så dum att man vandrar ensam utan att ha lämnat meddelande kan man gott sitta där..."

Polisen lär sig något nytt

En kort summering

Vikingarännet - en stilstudie

En liten stilstudie i 300 bilder per sekund av deltagare i Vikingarännet

På filmen nedan (eller i lite större format via denna länk) kan ni se de långsammaste åkarna! 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.