Små och stora äventyr i hemlandet Norge och över hela världen

Jag drömmer ständigt om små och stora äventyr. Är glad i det mesta som har med friluftsliv, resor och äventyr att göra. Arbetar till vardags med på Skandinaviens ledande arrangör av expeditioner och äventyrsresor - Hvitserk.

Några av favoritturerna har gått till Japan, Nepal, Centralamerika, Ecuador, Malaysia, Svalbard och Kina. Bland de framtida resedrömmarna finns att upptäcka NordNorge, en lång skidtur och resor till vackra berg.

Skicka mig gärna ett mail om du vill ha resetips
maria.sellfors@hvitserk.se

Användarnamn: Maria S

Intressen: Alpinism, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Turskidåkning, Mountainbike, Löpning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Det bästa av Peru - Dessa platser får du inte missa att besöka

På toppen av Mt.Damavand 5610m, Mellanösterns högsta berg

Iran är en av de lite mer ovanliga destinationerna som Hvitserk har i turprogrammet. I höstas var jag med på den superspännande turen till Iran och Mellanösterns högsta berg Mt. Damavand.

-Är ni från Sverige? Har ni åkt till Iran på semester!? På ett berg i närheten av Teheran möter vi en svensk-iranier som blev väldigt överraskad för att han sprungit på semesterfirande svenskar i Iran, vi var de första av det slaget som han någonsin mött.

5 tips för en fantastisk Kilimanjaro-tur

Kilimanjaro är Afrikas högsta berg och ett av Seven Summits. Detta berg är mångas drömresmål och jag tänkte därför berätta om vad som jag tycker gör detta berg till en unik upplevelse och vad som är bra att tänka på vad gäller förberedelser för att få en fin resa. 

Vad är det då som gör Kilimanjaro så speciellt? Dessa saker tycker vi gör berget till en plats som man bör resa till minst en gång i livet:

Mot Elbrus! Toppen av Europa

Om ett sommaräventyr i Kaukasus:
Vodka, päls och gråa kolosser till lägenhetsblock, det är vad många associerar med Ryssland. Att det finns grönskande berg täckta med blommor, mäktiga bergstoppar och pittoreska bergsbyar där invånarna gör sitt yttersta för att gästerna ska trivas är för många mindre bekant. Redan efter det korta stoppet i Moskva hinner vi konstatera att Ryssland är både vackert och fult på samma gång med de gråa betongklossarna till hus från kommunisttiden i kontrast till paradgatorna och det pampiga Röda torget.

Utrustningstipsen som tar dig till toppen av Afrikas högsta berg! Det här ska du packa med på turen till Kilimanjaro

Kilimanjaro

Kilimanjaro är världens högsta fristående berg, och när du står på den 5895meter höga bergstoppen är du alltså på Afrikas högsta punkt. Kilimanjaro är även det Seven Summit-berg som flest människor har varit på.

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.