Dag 5, 22-04-2014 La Font de la Figuera - Almansa 27 km

Vägen från La Fonte dl Figuera var bekväm till att börja med. Vi lämnade byn tidigt på morgonen..Det var kolsvart ute. Det var första morgonen som vi frös. Vi tog på oss långa kläder och jackor, vantar...allt! Vägen gick genom gränslöst vackra och stora odlingar. Allt eftersom började dagen gry..och solen värmde..och det förvandlades till ett av de varmaste, blåsigaste och tuffaste vandringsdagarna. Vi saknade ett riktigt matställe under vägen och åt det vi hade med oss. Vi åt mycket visserligen kvällen innan i La Fonte.. men nu var kl 1200 och det kändes som våra depåer var tomma.

Det kändes som i att gå i en bakugn. Vägen tog aldrig slut dessutom. Det var + 30 C varmt och blåste 23 met/sek. Det kunde vi läsa på TV i hotellrummet när vi väl kom fram. Vi övernattade på ett väghotell som låg på vägen ut från stan. Det var ett av dem bästa övernattningarna.
Edward och Dominique som började efter oss hann i kapp oss efter ca 4 timmar. Vi började undra först om de fick stryk av värmen. Snart kom även de och vi bestämde oss även idag att vänta in de. I närheten av Almansa skildes vi åt

I Almansa köpte vi två liggunderlägg, då vi bestämde oss för att börja villa ordentligt efter vägen. Ta långa paus som vi gjorde ett par år tidigare.. Eva köpte ett par 42 Joma joggingskor, och jag köpte ett par svarta avdragbara vandringsbyxor istället för paret som gick sönder.. och vi köpte ett nya tubbar av solskyddskräm. Vi var glada ..trots det totala utmattningen.. !! Alla här var trevliga och servicen var perfekt, överallt. Vi blev bemöta med stor beundran och respekt.
(Logga in för att skriva en kommentar)

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.